23 Ağustos 2011 Salı

En başarısız 12 bilgisayar!

Tarihte 12 adet bilgisayar <p> Hata! Çok getirilen ses, yüksek umutlarla piyasaya çıktı ama olmadı! İşte tarihin en kötü 7 bilgisayarı.IBM PC, Apple Macintosh, tarihin en başarılı kişisel bilgisayarlar olarak bildiğimiz Commodore 64. Ancak, IBM PC icadından bu yana 30 yıl içinde ortaya çıkan modelleri onlarca ile çalışmak için başarısız oldu.

Bazıları kötü pazarlama cihazlar <p> kurbanı oldu Aslında bu, bazıları yüksek fiyat başarısız. Bazıları, ama tasarım kusurları için herhangi bir bedel ödedi. Cihazların sayısı oldukça öncesinde kendi zaman ve ürünlerin geleceği etkileyen bazı insanlar ilham kaynağı oldu. Bu makalede, bilgisayarda başarısız olan 12 PC araya koyduk.

Yüksek umutları ile üretilen, ancak tarihin <p> kişisel bilgisayar cihaz 12 başlık kazanmak için başarısız oldu. 12. Canon Kedi (1987) Canon Kedi, bir fare olmadan sadece bir klavye ve monitör ile kullanılan bir bilgisayar. Cihaz, 1.500 $ fiyat etiketi ile 20.000 kopya sattı. Satılık altı ay içinde durdu. 11. Nokia Booklet 3G (2009) Patlayan Nokia katı Booklet 3G netbook, netbook pazarına girmek için istekli olduğunu, kağıt üzerinde mükemmel oldu. Çünkü pil ömrü 12 saat gibi uzun bir süre dayanabiliyordu için. Ancak, bu çok pahalı 3G Kitapçık (845 dolar dış fiyat).

<p> 10 zamanda biraz bilgisayarda kullanılan IBM Aptiva (1994), tümleşik modemler gibi tasarım öğeleri dikkat çekiyor performans sorunlarını yaşamış. IBM'in Lotus yazılım, Microsoft ile çekişme içinde başarısızlık diğer nedenlerinden biriydi. 9 - NeXT Bilgisayar (1988), Steve Jobs, Apple'ın PC adını oluşturmak için yola çıktıktan sonra NeXT. Küp şeklindeki cihaz zaman çok güçlü bir $ 6.500, 25MHz Motorola 68.030 işlemci ve 256MB manyeto-optik sürücü için satıyor. Ancak, çok küçük bir yazılım işe yarayabilir. NeXT, ama 50.000 bilgisayar satmayı başardı ve yazılım odaklanmaya başladı. 8 Apple Lisa (1983) Jobs'ın kızı Lisa, ilk isim çok başarılı değildi. Iki adet disket sürücü ve bir sabit disk birim fiyatı tam 10.000 dolar ile 5MHz Motorola 68000 işlemci.

<p> Lisa, grafik arabirimleri, ilk iş bilgisayarı olan tarihsel önemi. Ancak, cihazın üretim, 1986 yılında NASA tarafından kaynaklanan sorunlar nedeniyle, en önemli müşteri bazı Apple tarafından durduruldu. 7. Commodore 128 (1985) Commodore 128, Commodore 64 ile karşılaştırıldığında farklı görünüyordu, 4 milyon adet durumda 12 milyon kopya sattı satmayı başardı. 6. Coleco Adam (1983) 1983 yılında ortaya çıktı, Adem, donanım sorunları kurbanı olmuştu. Sistem başlangıçta büyük bir elektromanyetik alan ve silebiliyordu kasetler sürücüler. Kaset bozabiliyordu Sürücüler zaman kaldırırsanız. 5. Gateway yanı sıra Hedef (1996) ilk gerçek multimedya PC, Ağ Geçidi Hedef, 31-inçlik dev monitör, ekran kartı, TV kartı vardı. Ancak, bir $ 4.000 cihaz, çok daha öncesinde kendi zaman. 4. 3Com Audrey (2000) İnternet yıl, bazı üreticiler sadece İnternet büyük bir buluş düşüncesindeydiler cihazlar olabilir girmek için, popüler hale gelmektedir. Audrey, e-posta, web tarama, ve takvim için özel düğmeler vardı. Nispeten fiyat makul ve farklı renkler rağmen, tasarım başarılı olamadı. 3. Samsung Q1 (2006), Microsoft iPad ilk fiktrini bir cihaz için başvurdu dizüstü bilgisayarlar ve akıllı cepleri arasındaki boşluğu doldurmak. Samsung Q1 fiziksel bir klavye ve kalem ile çalışan ilk ürün bu fikrin yoktu. Ancak, biraz yavaş ve video çalmak cihaz işlemci, daha fazlasını yapamazdım. 1099 $ fiyat etiketi, ondan uzak tutmak için yeterli oldu. 2. Muhtemelen bilgisayarın küp şeklinde NeXT bilgisayar tarafından ilham Apple Power Mac G4 Cube (2000) Steve Jobs'ın, bunun bir işe yaramaz. Cihaz, tam boyutlu PC kartlarını desteklemek değil, dikey yüklemeli DVD ve ilgi çekmek için başarısız olmamıştı. Çatlayabilmesi cihaz nedenlerindendi kullanıcılar kolayca kaçmak. 1. IBM PC Junior (1984), bilgisayar adı ile hedeflenen çocuklar, pek çok sorunun olduğunu düşündürmektedir. Çıkartan Duyduğu öfke standart olmayan klavye en önemli sorunlardan biriydi. Bazı klavye göre, yazarak imkansız yaptı. Bir başka sorun, imkansız gelmesiydi klavye kullanımı, bir disket sürücü kullanmak bir hata tasarım.

1 yorum:

  1. C128 nasıl,neye göre,kime göre başarısız?Milyonlarca satan bir cihaz

    YanıtlaSil