21 Ağustos 2011 Pazar

Kuraklık, NASA uydu tespit etti!

onlarca yıldır Afrika'da meydana gelen felaket, NASA uydu alıcısı Aqua'daki AIRS (Atmosferik Kızılötesi Alıcı) olarak tanımlanan veya uydu grafik üzerinden tarama sonucunda verilen edildi.Kuraklık nem tarafından tespit <p> en şiddetli kuraklık, son 8 yıl ortalama nem, Temmuz 2011, karşılaştırma için ortalamasıdır. Grafikte, Temmuz ayında son 8 yıl dayalı, alan, turuncu ve kırmızı ile gösterilen, en kurak alanlar olarak belirlenmiştir.

bu bölgedeki kuraklık şiddeti gibi felaket bilgilere göre <p> NASA'nın internet sitesinde (http://www.nasa.gov/topics/earth/features/earth20110728.html), on yıllar boyunca bildirdi. Kuraklık özellikle Somali, Etiyopya, Kenya ve Cibuti etkili olduğunu ve 11,5 milyon kişi isabet etti.

<p> büyük kuraklık, Pasifik Okyanusu ve üzerinde belirtilen El Nino iklim olayı ile bağlantılı olarak geçen yıl ile bu yıl etkilidir. El Nino dalgalanmalara yol açan, tüm dünyada iklim Geçici değişiklikleri, Doğu Afrika'daki kuraklık getiriyor.

<p> NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı, 2003-2010 arasındaki AIRS'in verileri, bu grafik elde edilen verilerin karşılaştırılması sonucunda 2011 yılında 18 Temmuz-1, Doğu Afrika'da aşırı bir kuraklık konsantre, ancak Orta Doğu gözlenen olduğunu düşük nem büyük bir bölümü.

<p> son 8 yıllık ortalamalara göre, bu yıl Temmuz ayında mavi bölgeler, doğu bölümü de dahil olmak üzere Türkiye, Ankara, daha nemli olduğu bölgelerde gösterir. Beyaz alanlarda, nerede yüksek ölçümü için show bölümleri yapıldı. Ile ilgili AIRS'in verileri (http://airs.jpl.nasa.gov), daha ayrıntılı bilgi erişilen olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder