21 Ağustos 2011 Pazar

Biyonik kulak: İşitme sorununa Çözüm!

<p> Konjenital işitme kaybı, ateşli hastalık ya da doğumdan sonra uzamış sarılık, tüberküloz tedavisi nedeniyle bağışıklık sistemi bozukluğu meydana gelebilir ve kalıcı işitme, impairment''70 percent''bionic kulak işitme kulak edilebiliyor giymek için bir şans var. Biyonik kesinlikle işitme yarar salyangoz bulunur ve hastanın iç kulak ve işitme siniri bulunmalıdır olamaz.

<p> Gazi Üniversitesi (GU) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kulak, burun ve boğaz (KBB) Öğretim Üyesi Prof Bölümü. Dr Nebil Göksu, maddi ortamda moleküllerin ses titreşim ve ortaya çıkan enerji, tespit edilecek belirli bir frekans değerinde olmalıdır bir enerji türüdür, dedi.

Monte bariyer veya Göksu için gereğinin altını çizdi ses <p> dış kulak, orta kulak, iç kulak ya da ses sistemi deşifre sürecinin herhangi bir aşamasında, tespit için, bu adımları belirtilen sorunun bir işitme kaybına yol açabilir.

Kaybı <p> Hastalığı 'bir hastalık Belirti,' </ p> İşitme <p> Orta kulak iltihabı, iç kulak zarı delikliği ve tümörleri, iç kulak hastalıkları, işitme kaybı bir hastalık değildir Göksu hastalıklar yer alan işitme kaybına neden olduğunu belirti vurguladı.

<p> Göksu, işitme kaybı bildirimi olarak en kısa sürede bir doktora danışın ve o zaman kaybetmiş olmalıdır uyardı. Salyangozdaki tüyler Göksu ifade hücrelerinin ölümü neden kırmak ve iç kulak hücreleri membran yayımlanan Yüksek ses enerjisi, mümkün olduğunca yüksek sese maruz kalmasını önlemek için gerektiğini vurguladı.

Doğuştan <p> Çözüm İşitme Sorunları </ p> bulur. takılabildiğini Göksu, yaptığı açıklamada, doğumdan itibaren <p> Biyonik kulak işitme engelli çocuklara:''indüklenen doğumsal işitme kaybı, genetik olabilir. Anne karnında, bazı ilaçlar, kimyasallar, yiyecek ya da geliştirme konjenkteal bebeklerde işitme kaybı organ bir rahatsızlık olabilir tarafından kullanılmaktadır. Bu bebekler, doğum, hiçbir ses duymuyorlar. Bu kesinlikle hemen tespit edilmesi gerekiyor. 'Yenidoğan İşitme Taraması' başlatılmıştır Tıp Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri bu konuda çok önemlidir. Doğumda bebeğin bir saat içinde bu tarama işitme olmadığını tespit edilir.

Biyonik Kulak Ameliyatı <p> işletim modelleri </ p> monte cerrahi müdahale ile eklenen <p> Biyonik kulak, iç yapısı. Dahili parçalar, bir elektrot iç kulak içine yönlendirilir koklea. Salyangoz ilgili elektrot açarak cilt altında gömülüdür. Dahili parçalar için yaklaşık bir ay ya da iki şarkı dışında takılıyor sonra. O ses işlemcisi dış kısımları olarak hizmet vermektedir. , Ses frekansları ayırıyor, kablo, kablolar, radyo frekans enerjisi sağlar. Dışarıdan deri altına yerleştirilen ve doğrudan haberdar elektrotlar iç kulaktaki sinir uçlarını belirtilen ayrı bir bobin aracılığıyla. Bu şekilde, hasta sağlanan ses duyar.

<p> İç kulak, biyonik kulak olmayan hastalarda işitme siniri ve işitsel beyin sapı implantı,''yerine of''takılıyor Uygulama, beyin cerrahisi sayılabilir. Beyin zarının bir delik açılması kesilmiş ve hastanın kafatası. Beyincik itti, beyin elektrodu cihazı soğancığının biraz aşağı takılıyor. Diğer bir deyişle, doğrudan beyin elektrodu tutar. Elektrottun bağlantısı iç kulağa takılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder